Blog www.elgustdecreixer.cat TRADUCIR AL CA : WEBINAR GRATUITO - BENEFICIOS DEL ATLETISMO EN LA INFANCIA CON UNA DEPORTISTA DE ÉLITE TRADUCIR AL CA : 28 de novienbre a las 18:00 NOU PROJECTE EDUCATIU - ALIMENTANT EL FUTUR D'UNA GENERACIÓ TRADUCIR AL CA : ¡Os presentamos el nuevo proyecto educativo de colegios! En este, buscamos promover una alimentación equilibrada, así como la práctica regular de deporte y sus valores, cómo base para el desarrollo de hábitos saludables. US DONEM LA BENVINGUDA AL NOU CURS ESCOLAR! Des de Aramark, un any més, continuem reinventant el concepte de menjador escolar apostant sempre per l'una alimentació saludable, així com la pràctica regular d'esport i els seus valors. DESPERDICI 0 ALS MENJADORS ESCOLARS El desperdiciòmetre és una activitat pedagògica, on els nens gestionen els residus dels seus plats o safates comptabilitzen el desaprofitament del primer, segon plat i pa. JORNADA GASTRONÒMICA MURCIANA El 18 de maig va tenir lloc als centres escolars la IV Jornada Gastronòmica – Murciana, activitat que forma part del programa educatiu VIDA SALUDABLE d'Aramark. AL·LÈRGIES I INTOLERÀNCIES A LA INFÀNCIA En l'última dècada, la prevalença d'al·lèrgies i intoleràncies en la infància s'ha multiplicat de manera exponencial, els canvis alimentaris per la presència de productes ultra processat o l'exposició a contaminants ambientals. Però tenim clar la diferència entre una al·lèrgia i una intolerància? PER QUÈ CONSUMIR MÉS PROTEÏNA VEGETAL I MENYS ANIMAL? L'OMS ve alertant de l'alt consum de proteïna animal, sobretot de la procedent de la carn vermella i recomanen moderar-ho, tant per a millorar la nostra salut com per a protegir el medi ambient. JORNADA GASTRONÒMICA - MADRID El passat 23 de març va tenir lloc en els centres escolars la III Jornada Gastronòmica – Madrilenya, activitat que forma part del programa educatiu VIDA SALUDABLE d’Aramark per a aquest nou curs escolar 2022-2023. DIA MUNDIAL DE L' AIGUA. El 22 de març es celebra cada any el DIA MUNDIAL DE L' AIGUA, sota l’empara de l’Organització de les Nacions Unides. Amb aquestes jornades anuals es pretén sensibilitzar la població mundial de la importància de conservar aquest recurs cada vegada més escàs. JORNADA GASTRONÒMICA- ALACANT El passat 26 de gener va tenir lloc en els centres escolars la II Jornada Gastronòmica – Alacantina, activitat que forma part del programa educatiu VIDA SALUDABLE d’Aramark per a aquest nou curs escolar 2022-2023. NOUS ALIMENTS: MÉS VARIETAT, MÉS BENEFICIS. La globalització ens aporta molts beneficis, entre els quals es troba l'accés a una diversitat cultural i gastronòmica i per això, disposem de la possibilitat d'incorporar als nostres costums dietètics nous aliments que ens proporcionin major varietat nutricional i gustativa. SETMANA DELS PLATS TRADICIONALS D' ALMERIA La passada setmana, del 19 al 21 de desembre, tots els nostres menús als col·legis d'Almeria van incloure plats tradicionals de la nostra terra. ¡CUIDA'T PER NADAL! En la nostra cultura, el Nadal s'associa a un període on abunden les reunions amb familiars, amics i companys de feina i sempre va acompanyat de menjar. Solen ser menjars molt abundants, hipercalòrics, amb excés de greix i sucre i el consum d'alcohol es dispara. JORNADA GASTRONÒMICA AMB - EXTREMADURA El passat 17 de novembre va tenir lloc, als centres escolars, la I Jornada Gastronòmica amb Denominació d'Origen – Extremaduea, activitat que forma part del programa educatiu VIDA SALUDABLE d'Aramark per a aquest nou curs escolar 2022-2023. HALLOWEEN EN ELS NOSTRES COLS Els centres escolars d'Aramark, han celebrat el dia de Halloween amb magnificència! REUNIONS INFORMATIVES EN LÍNIA! Des de l'àrea de Pedagogia s'han llançat al personal de monitors-es SESSIONS INFORMATIVES EN LÍNIA per a dotar-los d'estratègies pedagògiques per a tenir eines en la seva tasca educativa diària. DIA MUNDIAL DE L'ALIMENTACIÓ 2022 El 16 d'octubre del 1945, 42 països es van reunir al Quebec, Canadà, per crear l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO). El seu objectiu era alliberar la humanitat de la fam i la malnutrició, i gestionar de manera eficaç el sistema alimentari mundial. PLA ESTRATÈGIC NACIONAL PER A LA REDUCCIÓ DE L'OBESITAT INFANTIL Des d'Aramark, creiem en una alimentació equilibrada i saludable per al benestar dels nostres alumnes, famílies i famílies. És per això que aquest any tenim en compte el Pla Estratègic Nacional per a la Reducció de l'Obesitat Infantil EL DESPERDICI ALIMENTARI I LA VIDA ÚTIL DELS ALIMENTS El 29 de setembre passat es va celebrar Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d'Aliments, amb l'objectiu de conscienciar sobre el problema per a la seguretat alimentària i la sostenibilitat que suposa. US DONEM LA BENVINGUDA AL NOU CURS ESCOLAR! Des d’Aramark, continuem reinventant el concepte de menjador escolar apostant sempre per la salut i el benestar dels més petits. El nostre principal objectiu és fomentar hàbits saludables dins i fora de l'àmbit escolar, i crear menjadors segurs, saludables i sostenibles. MARXA SOLIDÀRIA AMB UNICEF A FAVOR D’UCRAÏNA! El passat 2 d'abril, Aramark va col·laborar amb el col·legi Agustines Valladolid (Ntra. Sra. de la Consolació) en la celebració de la seva marxa solidària recaptant 22.856 €, en favor d'Unicef i els refugiats d'Ucraïna, sent tot un èxit de participació d'alumnes i famílies del col·legi. DIA DE LES RRR I DESAPROFITAMENT 0! El 17 de maig es va celebrar el Dia Mundial del Reciclatge per conscienciar als alumnes sobre la importància de tractar els residus com corresponen per protegir el medi ambient. MENÚS MÉS SALUDABLES! MENÚS MÉS SOSTENIBLES! Des d'Aramark, d'acord amb el nostre compromís de fomentar els hàbits saludables al menjador escolar, hem implementat la nova iniciativa “Menús més saludables, menús més sostenibles”. MAMA, PAPA, MENJA FRUITA! El mes de novembre del 2021, El Consell del Segrià de Lleida, va presentar la campanya “Mama, Papa, Menja Fruita!”, una acció per impulsar el consum de fruita entre els 2.200 escolars dels centres de Segrià. II Jornada Gastronòmica amb Denominació d'Origen-Illes Balears El proper dia 27 DE GENER té lloc la II Jornada Gastronòmica amb Denominació d'Origen-Illes Balears, activitat que forma part del programa educatiu VIDA SALUDABLE d'Aramark per a aquest nou curs escolar 2021-22. I JORNADA GASTRONÒMICA AMB D.O - CASTELLA - LA MANXA El passat 18 de novembre va tenir lloc, als centres escolars, la I Jornada Gastronòmica amb Denominació d'Origen - Castella-la Manxa, activitat que forma part del programa educatiu VIDA SALUDABLE d'Aramark per a aquest nou curs escolar 2021-2022. SUPORT A "UN PLÀTAN PER LA PALMA" Des d'Aramark, d'acord amb el nostre compromís de contribuir a la Comunitat, no podem ignorar la situació dels afectats per l'erupció del volcà a La Palma i volem aportar el nostre granet de sorra al projecte “UN PLÀTAN PER LA PALMA”. DIA NACIONAL DEL CELÍAC Menú Sense Gluten al menjador escolar Aramark col·labora amb EKOALDE Compra de productes ecològics per aconseguir una gestió més sostenible Primera jornada amb denominació d'origen Després d'uns mesos adaptant el servei de menjador a la nova situació, arrenquem amb la primera jornada gastronòmica! Un dia diferent al menjador Celebrem en els nostres menjadors escolars les jornades de Halloween i de la Castanyada La seguretat d'avui, el benestar de demà A Aramark hem treballat fermament per desenvolupar una proposta de valor sòlida basada en el benestar i en la salut de tots. Tornada a l'escola 2020-21 Aramark està preparada per donar un servei segur en aquest nou curs escolar. Vídeo que ens envia Adrià A través dels seus llibres, Adrià ens mostra la seva manera tan positiva d'enfrontar-se al confinament. Col·laboració amb #FundaciónIonTiriac Entrega de cistelles amb productes de primera necessitat. Pla de jocs Per a aportar el nostre granet de sorra des de Aramark us facilitem continguts que us ajudaran a fer els dies més amens i divertits amb els nens D'Heroi a Heroi Volem treure un somriure als que més ho necessiten. Per això, des Aramark, volem convidar-vos a que els dediqueu una carta, un dibuix, una poesia o un vídeo animant-los. Menús #queda'tacasa Des d'Aramark volem aportar menús d’esmorzars, dinars i sopars pensant en els més petits i perquè seguiu mantenint a casa una alimentació saludable! Jornada Gastronòmica La Rioja Quant vam gaudir ahir de la Rioja! Aramark serveix menú "Terra de Sabor" Ens comprometem amb la salut. Programa "Vida Saludable" Per seguir impulsant el nostre objectiu i millorant l'experiència en el menjador, hem tornat aquest curs escolar carregats de novetats per al programa educatiu "Vida Saludable", que té com a finalitat l'educació per a la salut. Llancem "Mama - Papa Comensal" Ens importa la teva opinió, feu confiança a menjar amb nosaltres! Campanya "Dia sense Gluten a l'escola" Dia Nacional del Celíac 27 de Maig La importància de menjar llegums a les escoles Aramark i la Diputació de Valladolid posen en marxa un projecte educatiu i d'alimentació per a les escoles públiques de Valladolid. Els llegums es convertiran en els protagonistes durant aquesta jornada. Aramark s'uneix a la Setmana Contra el Malbaratament Alimentari Aramark ha participat en la Setmana Contra el Malbaratament Alimentari promoguda per la Junta de Castella i Lleó. Aramark llança la nova app "El gust de créixer" Aramark llança la primera aplicació nutricional per a El Gust de Créixer. Descàrrega i consulta els menús i últimes notícies des del mòbil o tablet. Què és el projecte Vida Saludable? Aramark implanta aquest programa cada any en més de 700 escoles amb tot un complet programa pedagògic a través del qual es treballa el foment d'hàbits saludables entre els nens, les seves famílies i els professors, a través de xerrades, tallers i altres activitats educatives. Les nostres idees per a l'esmorzar Els nens han d'ingerir algun aliment abans de sortir de casa. L'esmorzar ideal és aquell que es compon de làctics, una peça de fruita i cereals. No deixis que el teu fill surti de casa sense esmorzar. Desperta el teu fill amb suficient antelació per dedicar una estona a l'esmorzar en família. A Aramark atenem totes les necessitats alimentàries Actualment el nombre de nens amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries ha augmentat molt, fent necessària l'elaboració de menús especials per a ells. Les al·lèrgies es donen per una resposta immunològica, generalment més ràpida i intensa enfront de determinades proteïnes que contenen alguns aliments, d'origen animal o vegetal.