Blog

www.elgustdecreixer.cat

SETMANA DELS PLATS TRADICIONALS D' ALMERIA


La passada setmana, del 19 al 21 de desembre, tots els nostres menús als col·legis d'Almeria van incloure plats tradicionals de la nostra terra. A Aramark apostem per la tradició als plats, rescatant antigues receptes elaborades amb producte local però que, al seu torn, compten amb un toc d'innovació atorgada per llargs segles d'història viscuts entre fogons. Per exemple, les “migues” d’Almeria és un dels plats més tradicionals de la nostra terra i, en lloc de pa, els elaborem amb blat o sèmola. Aquest plat és conegut en aquesta zona per ser elaborat majoritàriament per les àvies i menjar-lo en família. Una tradició curiosa és unir aquest plat amb el clima; quan plou en aquesta província, el més comú és menjar “migues”. Un altre plat popular i emblemàtic d'Almeria és l'olla de blat o, com se li sol denominar aquí, el Blat. És un plat que, des del seu origen, s'ha estès per tota la província. Una de les seves senyes d'identitat és el fonoll i és propi dels climes frescos de les serres, tot i que avui dia es consumeix durant tot l'any. Per a Aramark, conservar les tradicions i reflectir-les en els nostres menús als menjadors dels col·legis és molt important. Per això, en l'última setmana escolar de desembre, vam poder assaborir la tradició d’Almeria a través de la gastronomia.
Consulta aquí el
MENÚ
del teu col·legi